top of page

Manege de Eekwal

Paard en pony rijlessen voor iedereen!

Centraal en rustig gelegen op een steenworp afstand van het winkel- en uitgaanscentrum van Emmen, belevingspark Wildlands, het overdekt zwembad Aquarena en diverse openluchtbaden bevindt zich Ruitersportcentrum de Eekwal.

Aan de rand van het bosperceel "het Noordbargerbos" is het heerlijk ontspannen met ruiter- fiets- en wandelpaden binnen handbereik. De manege beschikt onder andere over twee overdekte rijhallen van 20 x 40 meter, een ruime gezellige foyer van waaruit de verrichtingen in de rijhal kunnen worden gevolgd. Twee buitenbakken van 20 x 40 meter, een buitenbak van 20 x 60 meter, een springbak, ruime stallen, weides en paddocks en twee overkapte, verlichte longeerringen. Alle ingrediënten voor ontspanning op ruitersportgebied op één locatie.

Buitenrit .jpg

Buitenritten

Ruitersportcentrum de Eekwal biedt volop de mogelijkheid om te genieten van buitenritten te paard in de  natuur. Dankzij een groot aantal bospaden kunnen ruiters urenlang de heide en bossen in en rond de omgeving Emmen verkennen. De ritten kunnen variëren van een uur tot een dagtocht, waarbij onderweg geluncht wordt. Alle buitenritten vinden plaats onder ervaren begeleiding. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Paasbuitenrit 10-04-2023 

met na afloop natuurlijk broodjes en paasei!  

10 April 2023 gaan we een begeleide buitenrit maken voor de ruiters van Manege de Eekwal. Duur is ongeveer 5 uur inclusief een stop onderweg. 

Opgave kan in de kantine bij Mineke, geef je snel op want ieder paard / pony kan maar 1 keer mee. 

bottom of page