top of page

Ponykamp

Het leukste ponykamp!

Slapen.jfif

Waar slapen we

Als je bij ons op ponykamp komt, dan slaap je samen met een paar andere ponykampkinderen in een huisje. Ieder huisje heeft plek voor 6-8 personen en heeft een eigen badkamer met WC en douche. Zowel in de badkamer als in het slaapgedeelte is er ook een wasbak om je tanden te poetsen en je handen te wassen. De leiding zorgt bij jouw aankomst dat je wordt ingedeeld in een geschikte kamer. We proberen altijd om een beetje dezelfde leeftijden bij elkaar op de kamer te doen, zodat je de meeste aansluiting vindt bij de rest en dat de slaaptijden ook ongeveer gelijk zijn. De leiding slaapt ook in zo'n huisje en is dus altijd dichtbij, mocht er iets aan de hand zijn.

Kampvuur.jpg

Het terrein

Verder vind je op ons terrein natuurlijk heel veel paardenstallen. Sommige gebouwen met stallen zijn alleen voor pensionklanten, daar mogen de ponykampkinderen niet komen. Voor de rest vind je de manegepony's en -paarden overal over het terrein. Het kamp zal beginnen met een rondleiding om je te laten zien waar alles is. Er is een speciale zadelkamer voor de manegepony's en een speciale zadelkamer voor de manegepaarden. Zo weet je altijd waar je de spullen voor jouw pony of paard moet halen!

Kampvuur.jpg
BBQ kamp.jpg

Eten en Drinken

Het is belangrijk dat er goed wordt gegeten en gedronken op een ponykamp, omdat we natuurlijk heel actief bezig zijn. In de ochtend ontbijten we met z'n allen; erg gezellig en een goed begin van de dag! Ook wordt er altijd samen geluncht en ook het avondeten is gezamenlijk. Het ontbijt en de lunch bestaat uit brood en de keuze uit veel verschillende soorten beleg. In de avond zijn er verschillende opties qua maaltijden. Bij je aankomst vul je een formulier in, waarop je aangeeft wat je die week graag wilt eten. Vaak is er keuze uit verschillende soorten vlees en verschillende soorten groente. Natuurlijk is ponykamp ook een vakantie en een feestje, dus we eten niet alleen maar gezond! Maar wat we dan verder nog eten, houden we nog eventjes geheim...

Zeker op warme dagen is het belangrijk dat er goed wordt gedronken. De kinderen hebben daarom altijd toegang tot water en ranja. Bij het ontbijt en de lunch worden daarnaast ook nog andere dranken aangeboden zoals thee, melk of yoghi. Het is ook mogelijk om drinken te kopen in de kantine, maar dit is niet heel gebruikelijk. De kinderen zijn ook vrij om zelf drinken mee te nemen, maar er staan geen koelkasten in de kamers dus hou daar rekening mee.

Activeiten

Wat is een ponykamp zonder heel veel leuke activiteiten? Saai! Daarom hebben wij voor jullie een ontzettend leuk programma opgesteld, waarmee we voor iedereen een leuke week willen organiseren. We hebben natuurlijk les in de bak, zoals dressuurles of springles. Hierbij leer je veel nieuwe dingen en kun je samen met je paard werken aan verbetering. We vinden het ook belangrijk dat je naast dat harde werk ook samen met je paard of pony kan ontspannen, dus daarom gaan we ook geregeld op buitenrit!

Naast deze lessen en buitenritten, hebben we nog veel meer dingen met of zonder paard voor jullie ingepland! Wat dacht je bijvoorbeeld van voltige of zelf een keer de teugels in handen kunnen nemen bij het mennen? Ook werken we aan onze balans en zit door bijvoorbeeld een les zonder zadel te doen. Een ander, erg geliefd, onderdeel van het ponykamp is natuurlijk Pimp my Pony!

De paarden en pony's moeten zo nu en dan ook wat rust krijgen, dus hebben we ook genoeg leuke spelletjes en activiteiten zonder paard bedacht. Zo doen we bijvoorbeeld levend kwartet of het letterspel. Als het erg mooi en warm weer is, hebben we ook veel waterspelletjes voor jullie in petto, zodat je lekker kunt afkoelen! 

Overview ponykamp.jpg
Dressuurwedstrijd 2.jpg

Rijbakken

De manege heeft 2 binnenbakken van 20 x 40 meter en 3 buitenbakken (2 van 20 x 40 meter en 1 van 20 x 60 meter). We hebben dus de perfecte mogelijkheden: buiten rijden met goed weer, maar ook binnen rijden met slecht weer! Ook zijn er 2 overdekte longeerkralen. Verder hebben we natuurlijk een hele gezellige kantine, waar we altijd met z'n allen eten. Daarnaast hebben we nog de 'Ruif', een ruimte waar we bijvoorbeeld spelletjes kunnen doen als het buiten regent. 

Binnenbak.jpg
Buitenbak voor.jpg
Binnenbak 3.jpg
bottom of page