top of page

Over de manege

weidegang sneeuw_edited.jpg

Over ons

Wie zijn wij......

Kom alles te weten over Ruitersportcentrum de Eekwal - wat we doen, onze missie en onze geschiedenis. Ruitersportcentrum De Eekwal is het gehele jaar door een manege die de lokale bevolking een verscheidenheid aan manege activiteiten en evenementen biedt. Bij Ruitersportcentrum De Eekwal voelen we ons gelukkig dat we mogen doen waar we zo van houden. We zouden het fantastisch vinden als u deel zou nemen aan de Eekwal-ervaring. Voor meer informatie kunt u contact opnemen!

DSC_1459.JPG

Onze locatie

Een klant- en paardvriendelijke manege. Centraal en rustig gelegen op een steenworp afstand van het winkel- en uitgaanscentrum van Emmen, Wildlands, het overdekt zwembad Aquarena en diverse openluchtbaden bevindt zich Ruitersport-centrum de Eekwal.
Aan de rand van het bosperceel "het Noordbargerbos" is  het heerlijk ontspannen met ruiter- fiets- en wandelpaden binnen handbereik. 
De manege beschikt o.a. over een rijhal van 20 x 40 meter, een ruime gezellige foyer van waaruit de verrichtingen in de rijhal kunnen worden gevolgd. Een rijhal van 16 x 30 meter, twee buitenbakken van 20 x 40 meter, een buitenbak van ruim 20 x 60 meter, ruime stallen, weides, overnachtings-mogelijkheden voor zowel paard als ruiter en een minicamping.
Alle ingrediënten voor ontspanning op ruitersport-gebied op één locatie.

beeld met sneeuw.jpg

Onze geschiedenis

Sinds 1978 een veelzijdig bedrijf.

Ruitersportcentrum de Eekwal is een ruitersportcentrum waar alle facetten van het paard aan bod komen. Manege lessen voor de beginnende en de gevorderde ruiter, zowel recreatief, dressuur en springen komen aan bod. Ook buitenritten en vrijrijden  behoren tot de mogelijkheden. Sinds 1978 staat de familie Haak aan het stuur. Trouwkoetsen, tramritten en arresleeen zijn ook onderdeel van dit prachtige bedrijf. Daarnaast organiseren we ponykampen van 6 - 18 jaar. De groepsaccommodatie is tevens beschikbaar voor feesten en partijen, vergaderingen en presentaties. 

bottom of page