top of page

Manege de Eekwal

Paard en pony rijlessen voor iedereen!

Centraal en rustig gelegen op een steenworp afstand van het winkel- en uitgaanscentrum van Emmen, belevingspark Wildlands, het overdekt zwembad Aquarena en diverse openluchtbaden bevindt zich Ruitersportcentrum de Eekwal.

Aan de rand van het bosperceel "het Noordbargerbos" is het heerlijk ontspannen met ruiter- fiets- en wandelpaden binnen handbereik. De manege beschikt onder andere over twee overdekte rijhallen van 20 x 40 meter, een ruime gezellige foyer van waaruit de verrichtingen in de rijhal kunnen worden gevolgd. Twee buitenbakken van 20 x 40 meter, een buitenbak van 20 x 60 meter, een springbak, ruime stallen, weides en paddocks en twee overkapte, verlichte longeerringen. Alle ingrediënten voor ontspanning op ruitersportgebied op één locatie.

     Privelessen

Privélessen zijn er voor iedereen.

Beginner, gevorderd, jong, oud, met óf zonder eigen paard!

Als voorbereiding op de groepsles begin je met een aantal privelessen. In de privelessen leer je de basisbegrippen en krijg je meer vertrouwen. Daarna is het tijd om de groep in te gaan om ‘rij uren’ te maken.

Voor mensen met rijervaring kan een privéles zeer verhelderend werken. Individuele aandacht kan ervoor zorgen dat een rijkunstig probleem getackeld wordt.

Voor ruiters en amazones die wedstrijden rijden, is het mogelijk om in een privéles proeven te oefenen. Daarnaast leert de ruiter waarop gelet moet worden tijdens het rijden van een proef. Op de wedstrijddag is de ruiter dan meer vertrouwd met de proef, de kans op succes is dan veel groter. Er wordt in de les veel geoefend, maar het ‘alleen rijden’ is toch heel anders. Dit kan in een privéles geoefend worden.

Neem contact op voor de mogelijkheden! 

gastles lianne.jpg
bottom of page