top of page

Manege de Eekwal

Paard en pony rijlessen voor iedereen!

Centraal en rustig gelegen op een steenworp afstand van het winkel- en uitgaanscentrum van Emmen, belevingspark Wildlands, het overdekt zwembad Aquarena en diverse openluchtbaden bevindt zich Ruitersportcentrum de Eekwal.

Aan de rand van het bosperceel "het Noordbargerbos" is het heerlijk ontspannen met ruiter- fiets- en wandelpaden binnen handbereik. De manege beschikt onder andere over twee overdekte rijhallen van 20 x 40 meter, een ruime gezellige foyer van waaruit de verrichtingen in de rijhal kunnen worden gevolgd. Twee buitenbakken van 20 x 40 meter, een buitenbak van 20 x 60 meter, een springbak, ruime stallen, weides en paddocks en twee overkapte, verlichte longeerringen. Alle ingrediënten voor ontspanning op ruitersportgebied op één locatie.

Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen

SPGE staat voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen. De Stichting bestaat uit een bestuur, 2 instructeurs, 40 ruiters en 20 begeleiders. Het doel van onze stichting is het paardrijden voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Dit geldt zo mogelijk voor alle beperkingen, zowel lichamelijk, verstandelijk, psychisch als zintuiglijk. SPGE en Ruitersportcentrum de Eekwal vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zijn of haar sport/hobby uit te oefenen. Daarnaast heeft het paardrijden ook een heilzame werking voor deze groep mensen. De bewegingen van het paard blijken zowel een psychische als een fysiek ontspannende werking te hebben. De stichting is aangesloten bij de FPG, Federatie Paardrijden Gehandicapten.  De lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructeur die ondersteuning krijgt van meerdere begeleiders. Deze begeleiders zijn vrijwilligers of stagiaires die met de paarden en ruiters meelopen. Voor de lessen wordt gebruik gemaakt van rustige paarden en pony's die door de manege beschikbaar zijn gesteld. De lessen vinden plaats in manege "De Eekwal" maar bij lekker weer is er de mogelijk om buiten te rijden.

SPGE - Copy.jpg
bottom of page